fbpx
Loyalty Program

CASE: Aveda geeft meer voordeel

Met vernieuwd loyaliteitsprogramma

Loyalty ProgramCase 3 juni 2021
Aveda geeft meer voordeel
Naam Aveda Plus
Organisatie Aveda
Sector B2C
Land V.S., Canada en V.K.
Sinds 2021
Type programma Spaarprogramma
Benefits Voordelen, korting
Dragers Website
Thematiek Cosmetica
Status Actief

Aveda

Aveda is een Amerikaans cosmeticabedrijf dat uitsluitend veganistische producten aanbiedt. De producten zijn wereldwijd verkrijgbaar, waaronder in Nederland.

Het loyaliteitsprogramma van cosmeticabedrijf Aveda is al 20 jaar een begrip in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Recentelijk heeft Aveda het programma, wat voorheen Aveda Pure Privilege heette, vernieuwd en hernoemd: Aveda Plus Rewards.

Klanten die willen deelnemen aan het programma, kunnen zich voor eenmalig $10 inschrijven. In ruil hiervoor ontvangen zij vanaf dat moment gratis bezorging op alle geplaatste bestellingen en andere exclusieve voordelen.

Hoe werkt het?

Cadeaus in zeven lagen

Na inschrijving ontvangen deelnemers 10 punten per dollar die zij uitgeven bij online bestellingen of aankopen in de deelnemende salons. De voordelen waar de punten voor ingewisseld kunnen worden zijn ingedeeld in zeven lagen. Zo bevat de eerste laag kleinere cadeaus die 1.500 punten kosten, zoals bagageformaat shampoos of een setje handcrèmes.  In de vierde laag zijn de producten van een groter formaat en vanaf 7.000 punten verkrijgbaar. In de zevende laag kunnen klanten pas vanaf 50.000 punten inwisselen voor cadeaus. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een hotelovernachting. Naast het standaard assortiment, worden er ook cadeaus aangeboden die slechts tijdelijk beschikbaar zijn.

Vernieuwingen in het aanbod

Waar dat eerder nog niet mogelijk was, worden in vernieuwde programma ook absolute kortingen aangeboden. Zo krijgen deelnemers in ruil voor 4.000 gespaarde punten $10 korting op een aankoop van minimaal $25. Tevens hoopt bedrijf in de toekomst ook producten van merken met dezelfde idealen aan te kunnen bieden in het cadeau-assortiment.

 

Tot op heden is het loyaliteitsprogramma nog niet beschikbaar in Nederland. Het is onbekend of dat in de toekomst wel het geval gaat zijn.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: