Loyalty Program

CASE: Happy Rewards bij McDonald’s

In-app sparen voor fastfood

Loyalty ProgramCase 19 juli 2021
Happy Rewards bij McDonald’s
Naam McDonald's Rewards Program
Organisatie McDonald's
Sector B2C
Land Verenigde Staten
Sinds 2021
Type programma Spaarprogramma
Benefits Fastfood
Dragers App
Thematiek Fastfood
Status Actief

McDonald's

McDonald’s is een wereldwijd bekende fastfoodketen met zijn origine in de Verenigde Staten.

McDonald’s heeft een loyaliteitsprogramma gelanceerd in de Verenigde Staten, het ‘McDonald’s Rewards Program’.

Hoe werkt het?

8 Juli jl. heeft McDonald’s een spaarprogramma gelanceerd voor klanten in de Verenigde Staten. Bij voldoende gespaarde punten kunnen klanten terugkomen om een gratis bestelling te plaatsen.

Punten sparen

Met het programma kunnen klanten punten sparen voor eten, drinken en verrassingen van McDonald’s. Om mee te doen moeten klanten de app downloaden. Met de app kan men, na registratie, codes op bonnetjes scannen. Daarmee worden punten toegevoegd aan het account van de spaarder. Hiermee is dit een compleet digitaal spaarprogramma. Het sparen van punten kan alleen bij restaurants en Drive-Thru’s van de keten.

Elke dollar die de klant uitgeeft is 10 McDonald’s punten waard. De punten blijven precies 1 jaar geldig en er is een maximum aantal punten dat je kan sparen van 9.999 punten. Hiermee stimuleert McDonald’s haar klanten om de punten ook daadwerkelijk in te zetten.

Punten inwisselen

Wanneer een klant zijn/haar punten in wil zetten, selecteert deze klant het product dat hij/zij wil bestellen in de app. Dan verschijnt er een QR-code die gescand kan worden aan de kassa, in kiosken en in Drive-Thru’s van de keten. Na het scannen van de code krijgt de klant het geselecteerde product gratis en wordt het betreffende aantal punten automatisch afgeschreven. Items die geselecteerd kunnen worden zijn uiteenlopend van sandwiches en ijs tot complete maaltijden.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Een initiatief van: