Succesvol bouwen

aan klantloyaliteit start hier

Succesvol bouwen

aan klantloyaliteit start hier

De grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van loyalty marketing.

IENS introduceert loyaliteitsprogramma

LOYALTY PROGRAM

CASE

Redactie LoyaltyFacts
Redactie LoyaltyFacts
21 februari 2017
LOYALTY PROGRAM
CASE

IENS introduceert loyaliteitsprogramma

Naam

Organisatie

Sector

Land

Sinds

Yums
IENS
Diensten
Nederland
2016

Type programma

Benefits

Dragers

Thematiek

Status

Loyaliteitsprogramma
Korting
Website, e-mail, app
Restaurants
Actief
IENS
IENS
Iens is opgericht in 1998 als recensie website en is sinds de fusie met SeatMe in 2012 tevens een reserveringsplatform. Met partners in 38 steden in Nederland en in 11 andere landen telt het bedrijf 40.000 aangesloten restaurants.
Iens is opgericht in 1998 als recensie website en is sinds de fusie met SeatMe in 2012 tevens een reserveringsplatform. Met partners in 38 steden in Nederland en in 11 andere landen telt het bedrijf 40.000 aangesloten restaurants.

Internationaal loyaliteitsprogramma bij IENS: Yums!

Spaarprogramma’s zijn niet onbekend bij IENS. In zowel 2015 als 2016 konden bezoekers van de Albert Heijn sparen voor een gratis 2e driegangenmenu of lunch bij door IENS geselecteerde restaurants. In 2015 leverde deze actie bijna 1 miljoen reserveringen op en meer dan 1.000 restaurants deden het volgende jaar mee aan het vervolg van de actie van de grootste restaurant- en reserveerwebsite van Nederland. IENS is nu met een nieuw loyaliteitsprogramma gekomen, maar dit keer op hun eigen platform en grootschaliger dan voorheen. Door gebruik te maken van het reserveringsysteem SeatMe op de website van IENS, kunnen gebruikers nu Yums verdienen om kortingen te sparen op toekomstige reserveringen.

 

 

Yums?

Yums is de naam van het loyaliteitsprogramma van IENS en TheFork. De bijbehorende spaarpunten zijn hier tevens naar vernoemd. Bij elke reservering die je via IENS maakt –  en nakomt –  ontvang je 100 Yums, ongeacht het aantal gasten of het restaurant waar wordt gereserveerd. Een week na de reservering worden de Yums op je IENS-account bijgeschreven, zodat IENS in de tussentijd kan verifiëren of de reservering daadwerkelijk is nagekomen. Een reservering niet nagekomen, betekent geen Yums. Wanneer je voldoende Yums hebt verzameld kun je ze verzilveren in de restaurants die ze accepteren. Op de website van IENS kun je, nadat je een stad hebt geselecteerd, “Yum acceptanten” aanvinken om alleen restaurants te zien die Yums accepteren. In Nederland hebben al bijna 500 restaurants het programma geïmplementeerd.

 

Hoe werkt de korting?

Elke reservering levert 100 Yums op en de eerste korting is te verkrijgen voor 1.000 Yums, namelijk €10 euro korting op een toekomstige reservering. Spaar door voor 2.000 Yums en ontvang €25,- korting. Meer dan 2.000 Yums verzilveren op één boeking is niet mogelijk. Bij je reservering kun je aangeven 1.000 of 2.000 Yums te willen gebruiken, IENS regelt de rest. Het restaurant wordt vervolgens op de hoogte gebracht van de korting en zal deze toepassen, waarna IENS de korting terug zal betalen aan het restaurant. Het kost het restaurant niets!

 

Extra Yums en acties

Regelmatig organiseert IENS acties waarmee extra Yums te verdienen zijn. Loyaliteitscodes zijn persoonlijk en tijdelijk geldig en geven je de kans om extra Yums te verdienen. Je ontvangt de codes via de mail of via je telefoon. Deze code kun je invoeren bij het plaatsen van een reservering, de korting wordt zo toegevoegd.

Naast loyaliteitscodes, zijn extra Yums te verdienen door recensies te plaatsen. Het plaatsen van een eerste recensie kan je zo 200 Yums opleveren.

Het is daarnaast mogelijk om Yums te verzilveren bij een restaurant dat een speciale actie heeft, hier kun je gebruik van maken in combinatie met de Yums.

Internationaal

Daarnaast wordt het spaarsysteem in alle landen toegepast waar TheFork beschikbaar is, waardoor je ook in elf andere landen Yums kunt verdienen en inleveren, voornamelijk in Europa. Het aantal Yums per reservering is in elk land hetzelfde, hoewel de korting per land kan verschillen. Zo krijg je in Italië voor 1.000 Yums een korting van €20,- en voor 2.000 Yums €50,- korting.

 

Communicatie

Via de mail houdt IENS je op de hoogte, bijvoorbeeld wanneer je extra Yums hebt verdiend. Tevens houden ze je op de hoogte van de geldigheid van je Yums. Je Yums zijn namelijk tot het einde van het kalenderjaar volgend op het jaar waarin ze zijn verdiend geldig. Zo zijn Yums verdiend in 2017 tot 31 december 2018 geldig. Op je IENS-account kun je zien wanneer Yums verdiend zijn. Een paar maanden voor je Yums ongeldig worden stuurt IENS een mailtje om je hierover te waarschuwen, mits je hebt aangegeven via de mail geïnformeerd te willen worden.

 

Yumweetjes

  • Bijna 500 restaurants in Nederland gebruiken het Yum spaarprogramma.
  • Te gebruiken in 38 steden in Nederland en 11 landen over de hele wereld, waaronder: Frankrijk, Spanje, Zwitserland, België, Italië en Portugal.
  • Combineren van Yums met restaurantacties is mogelijk.

 

 

Redactie LoyaltyFacts

Dunck Loyalty

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de LoyaltyFacts nieuwsbrief!

Meld je aan voor de LoyaltyFacts nieuwsbrief!

Ontvang de meest actuele Loyalty Marketing trends, cases, inzichten, wetenschappelijke artikelen, uitnodigingen voor events, boekreviews, opinies en nog veel meer elke maand automatisch in je mailbox.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens.