fbpx
Loyalty Program

CASE: Rakuten Super Points

Cryptocurrency

Loyalty ProgramCase 30 december 2019
Rakuten Super Points
Naam Rakuten Super Points
Organisatie Rakuten
Sector B2C
Land Japan
Sinds 2019
Type programma Loyaliteitsprogramma
Benefits Sparen
Dragers Website
Thematiek
Status Actief

Rakuten

Rakuten is een Japans bedrijf voor elektronische handel en online detailhandel gevestigd in Tokio, opgericht in 1997 door de Japanse zakenman Hiroshi Mikitani.

Loyaliteitsprogramma Rakuten

Rakuten, de Japanse retailreus heeft haar loyaliteitsprogramma op een wel heel originele manier uitgebreid. Zo kunnen klanten van Rakuten nu hun loyaliteitspunten omzetten in cryptocurrencies, zoals de Bitcoin.

Loyaliteitspunten besteden

Dit heeft Rakuten bekend gemaakt via een officiële aankondiging op hun blogpagina. Gebruikers die een account hebben bij Rakuten Wallet, hebben direct de mogelijkheid om cryptocurrencies aan te schaffen. Rakuten Wallet is een dochteronderneming van Rakuten die de focus op cryptocurrencies en de opslag hiervan legt.
Klanten kunnen opgespaarde loyaliteitspunten besteden bij Rakuten, zo zijn er momenteel drie verschillende cryptocurrencies die kunnen worden aangeschaft:

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ethereum (ETH)

Mogelijk worden meer cryptocurrencies toegevoegd in de toekomst door Rakuten.
Het aanschaffen van cryptocurrencies kan al voor minder dan $1. Het kost gebruikers minimaal 100 Rakuten ‘Super Points’ om te voldoen aan het minimum exchange. De Super Points zijn de loyaliteitspunten van Rakuten. 1 Super Point staat gelijk aan $0,009. Dit betekent dat de aanschaf van een van de drie crytopcurrencies minimaal $0,90 moet zijn.
Per dag kunnen gebruikers 30.000 Super Points inleveren voor cryptocurrencies en mag er maximaal 100.000 Super Points worden ingewisseld voor cryptocurrencies.

Acceptatie stimuleren van cryptocurrencies

Naast klanten belonen, stimuleert Rakuten zo de acceptatie van cryptocurrencies. Rakuten probeert zo om de toetredingsdrempel te verlagen door het zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk aan te bieden voor crypto beginners. Gebruikers hebben geen ervaring nodig om hun eerste crypto of crypto’s aan te schaffen.

Eigen cryptocurrency exchange

Eerder werd al bekend dat Rakuten zijn cryptocurrency exchange wou lanceren met een bijbehorende smartphone applicatie. Rakuten heeft hiervoor de goedkeuring al ontvangen en het platform is naar verluidt in ontwikkeling.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: