fbpx
Loyalty Program

CASE: VIP behandeling voor LEGO® fans

Leuke extra's voor de grootste fans van de iconische bouwsteentjes

Loyalty ProgramCase 23 augustus 2021
VIP behandeling voor LEGO® fans
Naam LEGO VIP
Organisatie LEGO®
Sector B2C
Land Wereldwijd
Sinds Onbekend
Type programma Spaarprogramma
Benefits Voordeel, privileges
Dragers Website
Thematiek Speelgoed
Status Actief

LEGO®

LEGO is één van de bekendste of misschien wel dé bekendste speelgoedfabrikant ter wereld. Met hun kunststofblokjes- en figuurtjes weet jong en oud zich al decennia lang goed te vermaken. Het familiebedrijf uit Denemarken heeft al twee keer de prijs “speelgoed van de eeuw” gewonnen.

Voor veel volwassenen is het spelen met LEGO® een mooie herinnering uit hun kindertijd. Maar daar blijft het niet bij. Mede dankzij het populaire RTL programma LEGO Masters is de populariteit van LEGO onder volwassenen de afgelopen maanden en jaren weer enorm omhoog geschoten. Voor de vele fans die LEGO over de hele wereld heeft hebben ze een mooi loyaliteitsprogramma: LEGO VIP. Van Australië tot Mexico en van Spanje tot Zuid Korea kunnen LEGO liefhebbers sparen voor exclusieve kortingen en andere mooie privileges.

Deelname is zo geregeld

Deelnemen aan het programma is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een LEGO ID, die je op de website aan kunt maken. Vervolgens kan je je aanmelden als VIP. Het aanmaken van een LEGO ID en het registreren voor LEGO VIP kan ook in één van de LEGO stores doen of via de telefonische klantenservice.

Het programma is op dit moment beschikbaar in 31 landen over de hele wereld.

Punten sparen

Bij aankoop van LEGO producten spaar je punten. Voor iedere euro die je besteedt in de LEGO webshop of in één van de LEGO stores verdien je 7,5 punt. Naast dat je punten krijgt bij aankoop van LEGO producten kun je ook op andere manieren nog je puntensaldo opkrikken. Bijvoorbeeld door LEGO te volgen op social media of als je in je profiel wat meer over jezelf vertelt: voor wie je graag LEGO koopt, wat je de leukste sets vindt, etc.

Duurt het je te lang voordat je jouw spaardoel bereikt hebt? Geen paniek, LEGO organiseert regelmatig acties waarbij VIPS dubbele of zelfs driedubbele punten sparen. Zo kan je na aankoop van een mooie set ineens snel in de buurt van je spaardoel komen.

In je VIP account vind je een overzicht van jouw huidige puntensaldo, je puntenverloop en de manieren waarop je nog meer punten kan verzamelen.

Waar spaar je voor?

Voorheen spaarde je met je LEGO VIP punten voornamelijk voor kortingsvouchers. Zo kon je als je voldoende punten gespaard had, je volgende LEGO set kopen met een kortingsbon. Maar inmiddels zijn er veel meer voordelen voor VIP’s.

De beloningsshop zit boordevol cadeaus. Zo kan je met je VIP punten tegenwoordig ook extra downloads bestellen, kleine cadeautjes uitzoeken of, als je wat langer spaart, exclusieve VIP sets of tickets kopen voor een dagje uit in het LEGO House, LEGOLAND of één van de LEGOLAND Discovery Centers .

Daarnaast krijgen VIP’s onder andere eerder toegang tot producten, speciale promoties en leuke extra’s. Bijvoorbeeld tijdens het speciale VIP-weekend, wanneer bij VIP’s dubbele punten kunnen krijgen, gratis extra’s krijgen of geen verzendkosten hoeven te betalen. Ook vraagt LEGO regelmatig VIP’s om hun mening voor het testen of introduceren van nieuwe producten.

Meer weten over dit artikel? Neem contact op met...

Redactie LoyaltyFacts
Dunck Loyalty Marketing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: