fbpx
Loyalty Journey

Haai-alarm!

WNF-Rangerclub en NPO Zapp samen in actie voor de bedreigde haai

Loyalty JourneySnapshot 29 maart 2017
Haai-alarm!
  • Haai-alarm!
  • WNF
  • Rangerclub
  • NPO Zapp
  • Actie
  • Zapp Your Planet

Kinderen die lid zijn van de WNF Rangerclub kregen afgelopen maand allemaal een actiepakket thuisgestuurd om ze geld in te laten zamelen voor het doel Haai-alarm!, een gezamenlijk actie van de WNF Rangerclub en NPO Zapp. Het geld dat opgehaald wordt moet ten goede komen van de bedreigde haai. Het pakket bestaat uit een brief, een vel met actiekaartjes en een actieboekje. In de brief wordt het probleem uitgelegd aan de kinderen en de werking van de actie toegelicht.

De kinderen moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen de actiekaarten in hun boekjes gaan invullen om te doneren aan het doel. Om dit te bewerkstelligen worden meerdere suggesties gedaan, bijvoorbeeld cakejes bakken of klusjes doen voor de buren. Om ze nog even extra motivatie te geven zijn er ook nog eens prijzen te winnen.

Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een televisieprogramma dat werd uitgezonden door Zapp, de Nederlandse jeugdzender van de NPO. In dit programma gingen vier presentatoren van Zapp de strijd met elkaar aan om een expeditie naar het buitenland. Doel was om de doelgroep bewuster te maken van milieu en klimaatverandering. Sinds 2015 komen NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds samen met kinderen uit het hele land in actie voor een bedreigde diersoort. Na drie maanden actievoeren eindigt Zapp Your Planet met een 10 uur durende live-uitzending op tv waarna ook het eindbedrag bekend gemaakt wordt. Na de actieperiode gaan kinderen (actievoerders) samen met een Zapper op expeditie.

Ferie van der Rest
Dunck Loyalty Marketing

Reacties
Plaats een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Een initiatief van: